zondag 30 september 2012

cadeautjes

Gisteren (Zaterdag) nog gauw wat cadeautjes gemaakt . De eerste was een doosje waar ik een boekenbon ik verstopte. Ik versierde het met wat kant een mooi plaatje en een mooie strik die ik maakte met mijn  nieuwe stikkenmaker . Wat is dat leuk om te doen. Nou die ga ik vast veel gebruiken.


Het tweede cadeautje was voor een man. Ik kocht een staatslot en hoop natuurlijk dat er een leuke prijs op gaat vallen. Ook hiervoor maakte ik een doosje .Ja het was voor man en vrouw dus een beetje in dezelfde stijl .
 
Sorry de foto krijg ik niet omgedraaid dus jullie moeten even de nek draaien. En nu niet allemaal mailen voor een stijve nek hihihihihi. Ik kan zeggen dat diegene die de cadautjes kregen er erg blij mee waren. Ze gaven een heerlijke brunch en daar hebben manlief en ik weer van genoten.
 
Ook was de buurvrouw jarig vandaag ja ja we zijn de hele dag in touw geweest voor verjaardagen. Daar kocht ik een leuk badsetje voor en ja ook daar ging een mooie stik omheen. Zo heb je snel een mooi en leuk cadeautje.
 
En omdat ik het niet laten kon ging ik ook nog even iets voor de kersttafel maken. Ik borduurde eerst een blad en maakte daar met de stikkenmaker een gezellig boeketje op. Ik vind het wel een leuk idee om er servetringen van te maken dus wie weet. Wat een leuk ding ik ben er echt heel blij mee dit was zeker geen miskoop.
Fijne week allemaal.
Gr Bets.
 
 
 

vrijdag 28 september 2012

Demonstratiedagen

 
 
Vandaag op de demonstratiedagen van Doe@ding geweest in  het Atlas Hotel in Spijkernisse.
 
Wat was dat leuk en gezellig. Ik ging samen met  mijn vriendin Plony en als wij samen weg gaan nou dan hebben we het leuk en gezellig. En ja dan komen we nog andere bloggers tegen nou dan is de gezelligheid natuurlijk compleet. We hadden amper tijd om te eten en drinken. En wat was er veel te zien vooral voor de beginneling als ik ben. Maar goed dat ik een goede begeleidster bij me had want daar kan ik nog eens op terug vallen. Om te beginnen was ik helemaal weg van de kaarten van Petra en Anja en kon het dan ook niet laten om hun boekje te kopen. Nou hier ga ik een hoop ideeen uithalen hoor.
 

En ja teveel om op te noemen wat ik allemaal zag. We hebben ook een kleine cursus gedaan en we maakte deze kaart .












 

 
 
 
Als je hem open doet dan kan  je er een cadeau pasje in doen (ik heb even als voorbeeld het Ikea pasje genomen) Het was erg leuk om te doen en ook leerzaam omdat je toch nog van alles opsteekt  hoe je zoiets maakt.
Ja en dan kochten we ook nog het een en ander bij de demonstratie's en in de winkel. Ik ben heel blij met het opbergbakje met losse magneetvellen  voor de mallen  en de strikjes maker ,de mallen , het papier ,de roosjes enz enz.  En ik ga er weer mee aan de slag.
 
Groetjes Bets.

woensdag 26 september 2012

Twee Kaarten

Vandaag twee kaarten gemaakt.

De eerste is een condoleance kaart die helaas ook een bestemming heeft voor de over buren waarvan buurman zijn vader is overleden.


 
Ik gebruikte de kleuren wit , donker en licht grijs. Ik stempelde een boom erop.
De tekst in de midden is Met Oprechte Deelneming. Verder liet ik hem heel simpel .Ik vond hem zelf erg mooi maar op de foto komt dat jammer genoeg niet over.De kleuren zijn hier heel anders.


Na deze kaart wilde ik weer even een leuke kaart maken en wat is nu leuker dan kerst.
Eerst kleurde ik de engel in en ging toen op zoek naar wat mooie materialen erbij en volgens mij is het weer gelukt. Jammer dat de stempel niet helemaal gelukt is .Links onderin een bloem die ik zelf maakte van kant .
 
Zo dat was het weer voor vandaag.
Gr Bets.

zondag 23 september 2012

Krans van lace bloemen


Ja hier ben ik nog een keer vandaag.

In mijn vorige blog liet ik jullie al een tipje van de sluier zien .Ik maakte twee bloemen om op tafel te leggen met de kerst. Ik borduurde het op spinnerag dat ik kocht bij de bloemist. Gebruikte de kleuren wit, beige. bruin, grijsgroen, zilver en goud. De patronen zijn van
INSPIRATION MUTZ 3D Fancy Christmas Blooms en borduren mooi uit.


Toen ik zo bezig was kreeg in een ingeving en maakte er meerdere .Hiervan maakte ik een krans en dit is het geworden .

 
De krans is bij de bloemist vandaan en die beklede ik eerst met kant. Daarna plakte ik de geborduurde bloemen erop en toen maakte ik van witte kraaltjes en bloemiste draad soort besjes die ik ertussen stopte.
Vind het zelf erg leuk geworden. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden .
gr Bets

Beschrijving knijperzak.

Ik  kreeg veel vragen vooral prive hoe ik de knijperzak maakte en om het patroon. Helaas bezit ik die niet omdat ik het uit mijn hoofd maakte. Maar ik zal een beschrijving geven van hoe ik tewerk ging.

1 Sla de theedoek op ongeveer 10 a 15 cm om naar de verkeerde kant. Teken aan de bovenkant je  baby hanger af en stik dat af.  En omdraaien naar de goede kant.
2 Maak in het midden van de bovenkant een knoopschat om de hanger erdoor te doen  en draai het geheel naar de verkeerde kant.
3 Nu de onderkant dubbelvouwen Ik laat het net een cm over elkaar heen vallen en de zijnaden dicht stikken . Let op ik zorg dat de bovenkant ook aan de bovenkant komt (zie foto) dat is handiger om je hand erin te steken.  Als je nu alles omdraaid heb je een zak.
4 Nu de twee zijkanten naar de midden iets dicht stikken op de kruising van boven en onder let op dat wel je hand er heel makkelijk in kan. Op de foto kan je  net aan de rechterkant mijn stiksel zien lopen.

Dan is hij nu klaar en kan je de babyhanger erdoor heen doen. Even wurmen maar het lukt je vast.
Zo dan kan hij nu aan de lijn .

Hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Ik vind het moeilijk om het zo op het blog uit te leggen.Mochten er dames zijn die er niet uitkomen dan hoor ik dat graag. Veel plezier ermee.
Gr bets.

woensdag 19 september 2012

knijperzak

 
Zo en dan werd het hoog tijd voor een nieuwe knijperzak want de oude kreeg wat gaatjes en vooral rechts boven in zoals jullie zien. Dus een nieuwe was geen overbodige luxe. Ik zocht een patroontje van een waslijntje en vond die in mijn patronenbestand. Helaas kan ik niet achterhalen van wie ze zijn. Ik nam weer een theedoek omdat die lekker stevig is. Ik heb dan ook jaren met de oude gedaan en omdat me dat wel beviel dacht ik kom ik neem weer een theedoek. En dit is hij geworden.

Deze keer een frisse kleur wel even wennen na die donkere maar wel gezellig aan de lijn. Nu maar hopen dat we nog maar lang buiten kunnen drogen. Dan blijft het tenminste nog mooi weer. Hihihi

En dan laat ik jullie vast een tipje van de sluier zien met waar ik ook nog aan bezig ben naast het afvalbakje.

Dus word vervolgd.
groetjes Bets.


zaterdag 15 september 2012

Eerste club borduurdag in Lekkerkerk

Ja en dan mag ik het eindelijk laten zien want de eerste clubdag in Lekkerkerk is voorbij. We hebben met z'n allen een afvalbakje gemaakt en die foto's volgen nog. Maar deze had ik als voorbeeld gemaakt en deze ook.
Jammer dat op de foto de borduursels niet echt uitkomen. het is een lijntje met vogeltjes erop. Ze zijn van Embroidery Liberty X 9374 A Line Em Up Desing. En ze borduren echt mooi uit. In deze serie zit ook het woord sewing . Zoals ik al  schreef de eerste clubdag in Lekkerkerk is voorbij en is enorm leuk geweest. Volgens mij hebben we weer een leuke groep mensen bij elkaar. We hebben eerst een rondje voorstellen gedaan met koffie /thee en wat lekkers en zijn toen met z'n allen aan de slag gegaan. Jammer dat mijn foto's zijn mislukt maar gelukkig heeft  Alice  ook foto's gemaakt en die zal vast in haar volgende blog er ook over gaan schrijven. Dus ik zou zeggen hou haar blog in de gaten .We hadden dus besloten om eerst een afvalbakje te maken en dat is goed gelukt. Dit is handig want zo heeft iedereen zijn eigen afvalbakje bij haar. Het was weer erg leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai eraan gaat geven.
Ik zelf maakte deze op de club en wil er nog een speldenkussen op maken zodat hij aan de tafel kan hangen. Hij is dus nog niet klaar maar ik wil hem vast laten zien.
Jammer dat de kleuren op de foto niet zo mooi uitkomen.  Maar het is met zwart, beige, zilver en goud. Ik koos voor een patroon van Oesd 12378 Steam Punk en zocht er nog wat patroontjes bij die ik ooit van iemand kreeg. Dus ik weet niet van welke desinger die zijn. Maar ik vond ze er goed bij passen die vingerhoedjes met naalden . Ook de schaartjes zijn erg leuk . Hier wil ik nog iets mee doen met strass steentjes. Dus ik heb er nog wel even werk aan. Word vervolgd.
Fijn weekend.
gr bets


zaterdag 8 september 2012

drie jarig deze week

 
 

Deze week hebben we een drukke maar gezellige week gehad. Om te beginnen hebben we maandag en dinsdag op onze kleinkinderen gepast van ruim10 maanden en 1 jaar. Heel leuk maar we zijn dinsdagavond afgedraaid. Woensdagmorgen eerst naar de markt boodschapjes doen en daarna de was en strijk wegwerken. Tussendoor het papierwerk uitzoeken en opruimen .Daarna maakte ik voor mijn schoonzusje die de andere dag jarig was een versierde enveloppe waar ik een bloemenbon van de plaatselijke bloemist in stopte.  
 
 
 
 
Nog even met Alice mailen over de borduurclub in Lekkerkerk want die gaat volgende week echt beginnen. En we hebben er enorm veel zin in. De borduursels zijn klaar maar jullie moeten nog even geduld hebben om het te zien want anders is de aardigheid eraf. Na heel veel heen en weer mailen is de eerste mail met de uitnodigingen de deur uit.Nu maar hopen dat het net zo gezellig word als in Gouda. Daar is de club gisteren ook weer begonnen .Ik ben maar heel even geweest i.v.m. de verjaardag van ons kleinkind.
Donderdagochtend eerst het huis schoongemaakt en toen in de middag de weekend boodschappen gedaan. Daarna nog een borduurtje gemaakt voor op het cadeau van ons kleinkind haar eerste verjaardag. Wij kochten wat lego van winnie de pooh en een paar warme sloffen ja ja roze en een bedelketting met drie bedels eraan. Daar plakte ik het borduursel en een vlinder op inplaats van een kaart.
 

 
Ja en dan vrijdag op visite . Wat een feest zo'n eerste verjaardag. Ze kreeg een prachtige taart van Jip en Janneke die gemaakt was door Annemieke de vriendin van onze dochter. En ik kan jullie verzekeren dat hij heerlijk was. Is het geen plaatje.Ik vind het heel knap gemaakt. Ja ieder zijn hobby he.
 
En toen heb ik vanmorgen eerst wat voor onze vriend Jan gemaakt die morgen zijn verjaardag viert. Eerst kocht ik een cadeaubon bij de dierenwinkel en die stopte ik maar weer in een enveloppe. Ook gebruikte ik hetzelfde plaatje van het kikkerconcert omdat hij een vijver heeft vond ik dat wel passen.
 
Ook is hij gek op drop en er is volgens hem niets lekkerder dan een dropje na de warme maaltijd dus ja ook daar moest iets mee gedaan worden.
 
 
Zo meteen gaan we weer naar ons kleinkind want nu komen de buren en vrienden op visite. Ja ja het feesten houd niet op. Dus jullie zien er bleef weinig tijd over om nog te borduren maar dat komt vast wel goed. Blijft mij nog over om iedereen een fijn weekend toe te wensen maar dat komt vast goed met het mooie weer. Ik hoop vanavond bij jullie allemaal weer even een bezoekje te komen brengen hoogste tijd.
gr Bets