zondag 23 december 2012

Hele fijne kerst en een gelukkig en gezond 2013.


 
 
 
Mag ik iedereen heel hartelijk danken voor de lieve leuke reactie's die ik steeds maar weer kreeg van jullie dit jaar . Ik waardeer het echt dat jullie regelmatig een bezoekje brengen en een reactie achterlaten . Ik lees het dan ook altijd met heel veel plezier. Hopelijk kan ik jullie in 2013 ook laten genieten van al het moois dat ik wil gaan maken. Ja ja de ideeën rollen al in mijn hoofd.

Allemaal een hele fijne kerst en een heel gelukkig en gezond 2013 met al jullie dierbaren.

Liefs Bets en Wim.
 

De laatste dingen voor kerst.

 
Zo nog even voor het einde van het jaar de verjaardagen afhandelen. Onze buurvrouw is op eerste kerstdag jarig en omdat ik dan 13 of 14 mensen op het diner krijg ben ik gisteren al haar cadeautje wezen brengen. Ik maakte een doosje en versierde dat. deed er een mooi setje oorbellen in en ze was er erg blij mee.

 
Ook heb ik nog iets voor mijn hulpje gemaakt . Ik ken haar nog niet zo lang dus maakte ik een doosje met chocolade en een handdoek. Ook dit viel erg in de smaak moet ik zeggen.
 
 
Ja en dan de beloofde naamkaartjes en de menu kaarten zijn helemaal af. Voor ons kan de kerst op het koken na nu echt beginnen.


Fijne dag nog groetjes Bets.

donderdag 20 december 2012

Lamp

 
Zo aan het eind van het jaar wil ik altijd projecten afwerken. Helaas lukt dat niet altijd maar ik ben er druk mee bezig. Ja ja in mijn vorige blog had ik het over de menu kaarten en naamkaartjes en daar ben ik ook mee bezig. Die houden jullie nog van me tegoed. Ik weet dat er fam. meekijkt en dat vind ik dan niet leuk dus nog even geduld. Dus dan eerst maar mijn lamp afwerken.
 
 
Laatst kreeg ik een prachtige foto van Nel . Die had een twee mooie lampen gemaakt en ik was er helemaal weg van. Jullie begrijpen het al ik moest er ook een maken. Gisteren mijn lamp afgemaakt. Ik kocht bij de marskramer een lamp met lichtjes die er van af konden. Lag een laag hele dunne vitrage een laag dik wateroplosbaar vlies en weer een laag vitrage en dik deed ik in de ring. Borduurde acht blaadjes per keer en deed daar 186 min over. Ja ik zet mijn machine altijd op de laagste stand dan vind ik dat hij mooier borduurt. Hij maakte 64042 steken  over die acht blaadjes .
 Nu moest ik 48 bloemen borduren dus dat twee maal is 96 blaadjes.

 
Nu knipte ik de blaadjes uit en ging er met een soldeerbout langs om de rafeltjes netjes weg te werken. Moest nog wel even zoeken in de schuur waar mijn man dat ding nu gelaten had. Ja en toen kon het niet laten en moest ze vast op het boompje doen.

 
Je ziet gelijk al resultaat. Nu nog alle blaadjes af borduren dat betekende 768.504 steken en 2223 min is 37.2 uur .Ja ja kan je voorstellen dat ik blij ben dat hij af is. Ik gebruikte drie kleuren garen in de tinten gemêleerd wit/roze, beige en roze. Omdat ik dat voor de bloesem wel mooi vond.

 
Nu dan is dit het resultaat met lampjes aan .



Maar ook zonder dat de lampjes aan zijn is hij geweldig vind ikzelf . Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Heb er op de borduurclub al twee mensen mee aangestoken die zijn ook al begonnen.
Fijne dag nog.
groetjes Bets.








maandag 17 december 2012

Laatste Kerstkaarten


Ja en dan gaat het leven gewoon door zonder ons Dribbeltje. Jeetje wat missen we hem. Nooit gedacht dat het zo erg zou zijn. Heb inmiddels zijn mandje , riem en zijn speeltjes opgeruimd .
Voorlopig nemen we even geen nieuw hondje .Je kan ons Dribbeltje toch niet vervangen.

Was een hele vervelende dag omdat ik in de ochtend ook nog iemand op mijn geparkeerde auto had. Maar ja het was dan ook de 13 de.


Dus hoog tijd om  de laatste kerstkaarten de deur uit te doen. Ik heb er 125 gemaakt en het komt nu even mijn oren uit. Ik wil nu wel weer eens mijn eigen zin doen. Had zelfs twee dozen en een tas nodig om ze op te ruimen. Dus als je geen kaart van me gekregen hebt deze week dan ben ik je vergeten  Bij deze vast sorry.






Drukke week extra oppassen Kerst diner voor bereiden. Ik mag me weer gaan uitleven op het kerstdiner voor 14 personen en ik heb er echt weer zin in. Het is al weer een tijdje geleden dat we een thuis diner hadden .Dus menu kaarten maken en naamkaartjes. Dat is mijn plan deze week. Het menu heb ik gisteren al in elkaar gezet .Ook de boodschappen lijst is al compleet. Dat is al een heel werk.
fijne week allemaal en tot de volgende blog.
gr bets


donderdag 13 december 2012

Wat zullen we je missen

Vandaag hebben we onze Dribbel in moeten laten slapen.
We missen hem nu al.
Dag lieve schat.

zondag 9 december 2012

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

 
Vandaag zijn we naar Beesd geweest naar de kerstfair op Landgoed Heerlijkheid
Marienwaerdt   .http://www.marienwaerdt.nl//Nederlands/Over-Marienwaerdt/ 
Ondanks de regen die een beetje spelbreker was hebben we een hele leuke dag gehad.
We hebben er gewandeld en de kerstfair bekeken.

Ze hadden mooie kerstkramen en ik heb heel veel leuke ideeën op gedaan. Toch ook nog iets gekocht. Een  slinger voor in de kerstboom met kralen ,bedels en een bolletje bont.
Ik vond het weer eens heel wat anders en kon het niet laten om het te kopen.
 
Ja en ook deze zijn niet te weerstaan zo lekker. Die moesten we ook meenemen.
 
 
 
 
Een leuk cadeautje voor de kerst. Het heeft al een bestemming maar voor wie??????

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt  verwerkt haar rijke oogst op ambachtelijke wijze naar oud recept, in heerlijke biologische koekjes, meelmengsels, jams, chutneys, sauzen, vruchtencurds en honingproducten. De stijlvolle uitvoering en pure smaak van deze lekkernijen maken ze tot een geliefd geschenk voor elke gelegenheid.
 
 
Ook was er een kraam met allemaal oude dingen uit grootmoeders tijd  Zo leuk om te zien. Ik herkende echt dingen van vroeger. Hadden wij alles bewaard waren we nu schatrijk.
De oude koffiemolen die ik van mijn oma erfde was daar 40 euro waard kan je nagaan. Een zilver schaaltje 120 euro . Ik wist niet dan mijn spullen zoveel waard waren straks moet ik de inboedel verzekering nog verhogen hihihihi
 
 
 
Ook reden er arrensleeën met paarden rond waar je mee mee kon als je wilde. De paarden waren mooi versierd met belletjes en zo. Klonk heel leuk alleen zielig dat ze zo doorweekt waren van de regen.
 
 
En tot mijn verbazing waren er ook borduurmachines de borduurcompany stond er met 5 brother machines met volgens mij 10 naalden. Het was erg druk bij hun kraam. Ik hoorde een mevr. zeggen ik ken iemand die dat ook doet zegt mijn man mijn vrouw kan dat ook hoor en maakt mooie dingen. Nou dat is leuk om te horen hij is nooit zo complimenteus. Dus was ik een beetje verbaast dat hij dat zomaar zei. Mochten geen foto.s maken werd er gezegd jammer maar voor mij hadden ze niets nieuws.Wel leuk om te kijken ja bloed kruipt waar het niet gaan kan he.
 
Maar goed wij weer verder en we kwamen in de Jachtkamer daar hebben we een kop warme chocolade melk gedronken en ja ook met slagroom tenslotte gaan we niet iedere week naar een kerstfair.
Weer een stukje wandelen door het bos naar de Hooge schuur. Ook daar weer kramen en een mode show . Kortom heel veel gezien en een  erg leuke dag gehad zeker voor herhaling vatbaar.
 
Groetjes Bets.
 
 


zondag 2 december 2012

Kerstkaarten vervolg.





Ja en dan gaan we weer verder met de kerstkaarten want we zijn er nog lang niet. Dit keer ging ik voor de zogenaamde tags die je nu zoveel ziet. En op verzoek alle kaarten appart.
Ga er verder geen commentaar bij geven zou zeggen geniet ervan.  Dan ga ik nog even verder wordt vervolgd. Fijne dag nog .






gr Bets.