zaterdag 30 maart 2013

Raamhanger



Deze raamhanger maakte ik op spinrag ook wel angelware genoemd. Ik haal het bij de bloemist die het in verschillende kleuren verkoopt. Ik koos voor wit met een klein zilver randje wat op de foto helemaal niet overkomt maar wel een heel leuk effect geeft. Het patroontje borduurde ik gewoon op de spinrag zonder versteviging en dat ging heel goed. Het patroontje is eigenlijk een vrijstaand kant patroontje .Na het borduren was het nog een hele klus om het recht in de ring te krijgen maar met behulp van een cm ging dit na heel veel tobben toch goed. Al lijkt dat op de foto niet. Nu nog een lintje dat vond ik bij het geheel niet mooi passen en vond in de kast nog een stukje band wat ze vroeger tussen de lakens naaide om een open borduurwerk te krijgen . Het zal vast een naam hebben maar die weet ik niet. Ik knipte het mooie geborduurde randje eruit en walah ik had een mooi stukje kant wat er bij paste samen met een geborduurde vlinder en een strikje maakte ik het geheel af. Na de beurs kan het mooi voor mijn raam in de hobbykamer en heb ik weer wat leuks voor mijn raam hangen. Hoewel dat nog wel even duren kan want eind april komen ze nieuwe plafonds en dubbel glas plaatsen. Pfft ik moet er nu nog niet aan denken .Maar goed zal moeten en dan gelijk maar verven en behangen  en de kamer opnieuw inrichten.  Ja ja dat word nog wat. Maar daarover een andere keer.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn paasweekend toe.
Groetjes Bets.





zondag 24 maart 2013

Pc problemen / Taart

Zo na een week zonder pc te hebben gezeten ben ik nu weer aanwezig. Als alles werkt is het zo'n fijn ding maar als er iets aan de hand is zoals een virus wat heel diep in je pc is gekropen dan ben je niet blij en zeker als je er niets van begrijp zoals ik. Gelukkig heb ik een hele lieve schoonzoon die vandaag de hele dag voor me bezig is geweest. Daar ben ik hem dan ook heel dankbaar voor. Alleen ben ik zo dom geweest om niet al mijn mailadressen op te slaan dus die ben ik allemaal kwijt. Nu vraag ik jullie of jullie allemaal mij het adres van jezelf aan mij te mailen zodat ik ook met jullie weer contact op kan nemen. Alvast mijn dank.

En ja ik ben deze week bezig geweest met de beurs die al aardig in de richting gaat komen. En ik wil nog zoveel maken weer te laat begonnen natuurlijk.

En dan hadden we afgelopen vrijdag eindelijk het 5 jarig feestje van de borduurclub van Gouda. Wat hebben we genoten en nee niets borduren maar een taart maken. Alice schreef er ook al over op haar blog maar ze heeft mijn taart niet laten zien . Nou hier komt hij en ik was er best trots op. De rozen zijn ook zelf gemaakt. De eitjes in het midden maken er toch iets paasachtigs aan . Nadat deze foto was gemaakt heb ik op de zij rand nog wat blaadjes en eitjes gemaakt om het geheel af te maken. En nu staat hij in de vriezer om straks met de pasen opgegeten te worden door de fam. die dan op visite komt.

 
Op Alice haar blog zijn de andere taarten te zien.Na het taarten maken gingen even wandelen en een foto maken van ons allemaal. Daarna hebben we van een heerlijke hightea genoten en heel gezellig met z'n allen gekletst. Ook kregen we nog een prachtige bos bloemen .Dames nogmaals mijn dank hij staat te pronken in de kamer hoor. Zo hadden we een leuke dag.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe .
Groetjes Bets.

zondag 17 maart 2013

Breitas

Na eerst even jullie projecten te hebben bewonderd ( wat waren die weer mooi)  en reactie's te hebben gegeven zal ik nodig ook zelf weer even wat moeten plaatsen.

Ja ik had wel het een en ander gemaakt voor de beurs in Sliedrecht (klik) en dacht wat ga ik nu wel of niet laten zien maar voor uit ik ga toch die leuke breitas laten zien.Omdat haken en breien nu zo in is dacht ik een breitas te maken.Vroeger had mijn moeder er ook een.  Ik had hem afgelopen vrijdag meegenomen naar de club in Lekkerkerk. De mijne dan die van mijn moeder is verdwenen. En de dames waren er weg van . Dus nu dan ook voor jullie om hem te bewonderen. Ik ben begonnen met patronen te zoeken in de trant van breien en vond bij Embroidery Liberty een aantal exemplaren. Met wat kunst en vliegwerk met Embird heb ik er dit van gemaakt .

 
Ook voor de achterkant nog wat gefröbeld en daar kwam dit uit.
 
 
En dan moesten de zijkanten nog .Hier moest ik even over nadenken want ik vond de tas te zwart worden en vond het borduren eigenlijk niet zo nodig omdat je het alleen maar zou zien als je de drukknopen open maakte zodat de tas wat groter word.Daarom koos ik ervoor om het bedrukte stofje te gebruiken .Met dit al resultaat .
 
 
 
 
Open en dicht . Ik hoop dat het een beetje overkomt op de foto's . Verder heb ik er nog wat versiering door middel van een bandje op gedaan en hem gevoerd. Ook nog een stevige ondergrond gemaakt met gebruik van karton. Die ik weer beklede met stof en klaar was de breitas.



Een heel leuk project om te maken moet ik zeggen.

Fijne dag nog allemaal .

Groetjes Bets.

P.s  Ik ben er nog niet uit wat ik met de klaprozen ga doen.
 
 
 
 
 
 

vrijdag 8 maart 2013

Wat zal ik doen?

 
Ik zit met een luxe probleem. Ik weet niet wat ik moet maken van deze mooie klaprozen . Ga ik voor een kussen of ga ik voor een schilderij? Wat zouden jullie doen? Ik ben benieuwd.

Dit patroon is van Divine Designs . Het is een 3 D patroon met in het hart van de bloemen Fringe.

En dat was wat we vorige week op de club in Gouda gingen doen. Ik maakte toen deze pauw die ik afwerkte met wat glittersteentjes die ik kocht bij Glitter en Glamoer . Op de foto is het niet zo goed te zien maar de staart is helemaal met fringe en ook de zijkanten van het lijf. Op de kop zit ook nog iets fringe verwerkt. Heel leuk om te doen. Zo spannend om de onderdraad weg te knippen en dan de bovendraad naar boven te halen zodat je dat fringe krijgt .

 
En omdat ik nog iets tijd over had op de club heb ik nog even een kaart gemaakt die ik thuis nog afwerkte met wat roosjes ,een pin ,wat blaadjes en een zelfgemaakt takje van kraaltjes. Ook een bedel mocht niet achterblijven Jammer dat ik die nu net niet goed heb neergelegen voor de foto(rechtsonder). Ik kan even geen nieuwe maken want mijn fototoestel moet eerst opladen. Maar mocht je hem willen bewonderen ik neem hem mee naar de beurs.
.
 
Ja en dan maakte ik nog meer maar dat is inderdaad voor de beurs. Een heel productieve week.
Fijn weekend allemaal.
Groetjes Bets.