vrijdag 31 mei 2013

Inspiratie

Zo af en toe heb je van die dagen dat je geen inspiratie kan krijgen. Nou dat had ik dus nu ook. Ik hikte al weken tegen dit aan. Mijn neefje (ja hij blijft mijn neefje) gaat volgende week trouwen en volgende maand mijn andere neefje.Nu zaten er bij de uitnodigingen een papiertje extra jullie kennen dat vast wel.Bij de een vragen ze om een recept en bij de ander een A4tje met iets voor het bruidspaar.Ja en wat moet je dan? Ik kwam er maar niet uit. Vanmiddag dacht ik het word kort dag dus nu aan de slag en ik begon met een leeg blad voor me. Ineens kreeg ik een ingeving. Ik had laatst op internet 10 wijze raadgevingen voor het huwelijk gezien. En ja toen ging het vanzelf en dit is het geworden.

 
Als je aan het rechter labeltje met roosje trekt komen de 10 raadgevingen er uit .
 
 
En voor de mensen die nu heel nieuwsgierig zijn geworden naar de raadgevingen hier komen ze.
Wie weet hebben jullie er nog wat aan hihihihihi.
 
 
Jammer dat de kleuren niet zo goed overkomen op de foto's.
Het is roomwit met heel licht blauw en lever kleurig en zilver .
 
Volgens onze dochter super leuk dus ik hoop dat het in de smaak zal vallen want ik ben er wel een hele middag aan bezig geweest. Zo en nu nog verzinnen naar een lekker recept. En daar wil ik natuurlijk ook iets leuks mee doen. Maar dat een volgende keer.
Fijn weekend allemaal.
Groetjes Bets.

dinsdag 28 mei 2013

vervolg /doosje


Zo als ik in mijn vorig blog bericht melde moest ik nog 1 deel borduren van de 5.
Gisteravond het laatste deel gemaakt en dit is het resultaat.
Altijd weer een verrssing of het me lukt om aan te sluiten . Vind het best leuk geworden en de verschillende steekjes die erin zitten maakt het echt helemaal af.
Maar wat moet ik er nu van maken?????????

Zaterdag was ik samen met mijn vriendin in Gouda en we kochten deze doosjes voor weinig geld.
Ik dacht ga het is even oppimpen voor een cadeautje (geld in dit geval ) .Met de doublle doo en een magnolia stempel in kleuren kom je al heel ver. Op de foto komt het niet helemaal tot zijn recht. Het is net of het tasje er achter los staat maar dat is niet zo. Ik heb alles op het tasje geplakt. Ja ook dat was weer erg leuk om te doen.
En dan hoop ik vanavond mijn kruisteekjes uit te kunnen borduren die ik omgezet heb maar daarover de volgende keer.
Fijne dag allemaal.
Groetjes Bets.

zondag 26 mei 2013

Cutwork

Ja hoor eindelijk kon ik weer achter de borduurmachine. We hadden afgelopen vrijdag weer club en we gingen cutwork doen of te wel richeleu ook wel knipwerk genoemd. Ik had thuis al een deel gemaakt en wist niet goed of ik het wel leuk vond worden .  





 Maar toen ik deel twee ging aansluiten ja toen vond ik het wel wat worden.





Op de club heb ik deel drie eraan gezet en nu nog deel vier.



Sorry ik krijg de foto niet gedraaid dus even jullie nek verdraaien .Maar niet mij de schuld geven van een stijve nek hoor. Ben ik niet voor verzekerd. hihihihihi.

Ja en dan ? Wat ik er dan van ga maken ik heb nog geen idee. Misschien een tas of schilderij och vast dat ik wel een idee krijg. En wie weet brengen jullie me op een idee ? Die zijn natuurlijk altijd van harte welkom.

Gisteren ben ik met mijn vriendin Plony in Gouda wezen winkelen. Heel gezellig en dat doen we veel te weinig . Dus  zeker voor herhaling vatbaar. Natuurlijk hebben we wat dingen voor de hobby gekocht .Wat plaksteentjes , koord, doosjes, en frutsels om weer leuke kaarten te maken.
Jammer dat de week maar zo kort is.

Ook ben ik bezig om een kruissteek patroon om te zetten van handborduren naar de borduurmachine.
ja ook dat is leuk om te doen . Ik denk dat ik teveel hobby's heb.
Dus ga ik snel maar aan de slag.
Fijne week allemaal en graag  tot het volgende blog berichtje.
Groetjes Bets.

zondag 19 mei 2013

Katjeskelder in Oosterhout.



Even een kort berichtje van mij.

Vandaag zijn we heerlijk aan het relaxen in het een huisje in Oosterhout.
Dit van wegen mijn verjaardag afgelopen vrijdag .We hebben een huisje gehuurd in de katjeskelder en we zijn er met de kinderen en kleinkinderen .
Tot nog toe hebben we heerlijk weer en het reuze naar ons zin. Had nog wat spullen meegenomen om te handwerken maar we zijn er nog niet aan toe gekomen en ik ben bang dat dat ook niet gaat gebeuren. hihihihi
Ik wens jullie allemaal nog een fijne dag toe.
groetjes Bets.

maandag 13 mei 2013

 
Hemelvaartsdag was enorm gezellig zo met de vrienden. Ook op ons dorp was het weer heel gezellig. Hopelijk mogen we het volgend jaar weer mee maken.
 
 
 
Gisteren was het Moederdag en zoals zo velen moeders ben ik enorm verwend. De kinderen en kleinkinderen zijn geweest en ik kreeg een mooi setje van rivera maison . De hele grote heb ik en deze had ik nog op mijn verlanglijstje staan dus ik ben er enorm blij mee. Ja ik ben nu eenmaal een grote fan van deze winkel jammer dat mijn portemonnee er niet naar is hahahaha.

Zo de hobby kamer is weer opnieuw ingericht en ik kan er weer aan de slag als ik tijd heb.Maar eerst twee dagen oppassen en ja dan komt er niet veel van hobbyen .Toch hoop ik van de week wat te kunnen doen. Jullie zullen het zien of het lukt .
Groetjes Bets.





dinsdag 7 mei 2013

Van alles.

Zo na een weekje is ons huis weer een beetje ons huis geworden. Er moeten nog een stuk of 8 dozen leeg gemaakt worden en alles is bijna weer stofvrij. Morgen even een paar gezellige bloemetjes kopen en dan kunnen we weer met een gerust hart visite ontvangen. Wel moet er door het hele huis nog geverfd en behangen worden maar we hebben besloten om kamer voor kamer beet te pakken.
Ik was bang dat ik er anders geen doorzicht meer in kreeg.

Ook heb ik een afwasmachine gekregen en wat een luxe is dat.Vandaag de keukenkastjes schoongemaakt en al het serviesgoed de afwasmachine in. Zo is het een fluitje van een cent om je keukenkastjes schoon te maken. Alleen moest ik wel een kastje missen en alle spullen daaruit een plekje geven maar ook dat is gelukt.





Had zelfs nog tijd genoeg om het terras onkruid vrij te maken. En daar was het heerlijk weer voor. Onze kleindochter wilde ook wel mee helpen maar ja met anderhalf jaar is de bezem wel erg groot. Oma heeft de stoffer maar gegeven en een verf stokje voor het onkruid in plaats van een mesje. Heerlijk als ze dat nog van je aan nemen.
 
Zo hadden we weer een heerlijke drukke dag met voldoening van de werkjes die gedaan zijn.
Morgen nog wat boodschappen doen. En dan is het al weer Hemelvaartsdag.Ik weet wel wat het betekend maar dacht Ik zoekt op internet op wat hemelvaart nu echt betekend en vond dit:

Hemelvaart is een Christelijk feest

Op Hemelvaartsdag herdenkt men dat het lichaam van Jezus Christus is opgevaren naar God in de hemel. Hemelvaart is 40 dagen na Pasen, 10 dagen hierna is het Pinksteren. Omdat de datum van Pasen niet ieder jaar hetzelfde is, is ook Hemelvaart niet altijd op dezelfde datum (het is wel altijd op een donderdag). In een ver verleden ging men op Hemelvaartsdag om 3 uur in de ochtend wandelen, dansen en zingen, met blote voeten door het gras. Dit wordt ook wel dauwtrappen genoemd (sommige streken gebruiken de term hemelvaren).
 
Hier in het dorp is er met hemelvaart altijd een wielerronde en een kermis. Dat is al jaren zo. En op het dorp zijn alle eet tentjes en kroegen open. Ook is er altijd een artiest die buiten op het balkon van het oude raadhuis komt zingen. Bijna heel het dorp loopt dan uit om dat te bekijken en te beluisteren. En zo zie je elkaar in een heel ontspannen sfeer. Mijn echtgenote en ik gaan altijd met vrienden van ons (13 Personen) naar het dorp.  Laat in de middag en om een uurtje of zeven gaan we weer naar huis.
Dan eten we een broodje frikandel en kroket . Dit is standaard en reuze gezellig. Daarna drinken we nog wat en gaan we laat is de avond allemaal richting huis. Deze keer eten we hier dus wij hoeven niet ver om naar bed te gaan hihihihihihihi 
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Hemelvaartsdag met niet al te koud weer.En toch nog een zonnetje.
 
Groetjes Bets.

woensdag 1 mei 2013

Vervolg verbouwing

Ja zo erg als op het plaatje is het met onze matrassen nog niet maar vorige week had het misschien wel een oplossing geweest .Want ga je hele boven verdieping inclusief je hobby kamer maar eens leeghalen. Pfft .

En dan maken die mannen toch een rommel dat wil je niet weten. Het stof ligt op de hangertjes van onze kleding. Zelfs in de pannen die in de kelder staan. Maar goed de plafonds zitten er weer in er moeten alleen nog wat kleine dingen afgewerkt worden.
Ook het dubbel glas is geplaatst op 1 raam na.Die komt nog.

Het toilet en de bijkeuken zijn een plaatje geworden.



 
Maandag met mijn lieve schoonzoon naar Ikea geweest en een prachtige kast opgehaald .Samen zijn we de hele dag bezig geweest om hem in elkaar te zetten maar nu hebben we ook een prachtige kast.
 
 
Alle spullen zoals de stofzuiger ,trapje,wasmiddelen ,wasmand ,tuinkussens,schoenen enz enz zitten erin. Heerlijk alles opgeruimd. Op de foto zie je alles door het glas heen maar in het echt valt dat haast niet op. Ja en dan hebben we eindelijk een mooi raamkozijn gekregen en kan ik iets leuks voor het raam zetten.
Daaronder staan de wasmachine ,droger en vrieskast.Ook prachtig opgeborgen met een gordijntje ervoor. Alles deuren moeten  nu nog wel geverfd worden maar het is nu al prachtig geworden.

Ja ja alle eer gaat naar onze schoonzoon . Wat hebben we het met hem getroffen.  Frank bedankt!!!!!!!!!!!!!

Nu gaan we alles eerst maar eens terug op zijn plaats zetten en dan kamer voor kamer verven en behangen. Zelfs de buitenboel word door de woningbouwvereniging geverfd. Jullie snappen dat onze verhuisplannen nu definitief van de baan zijn. We krijgen nu weer een prachtig huis waar wij erg blij mee zijn.

Zoals jullie zien geen hobby tijd maar genoeg gedaan en nog genoeg te doen.

Wens jullie allemaal nog een fijne week toe.
groetjes Bets.