zaterdag 28 september 2013

Lollypop Candy's .




Gisteren gaf Valerie het tweede patroontje weg van de snoepjes Na de Strawberry Candy (zie mijn vorig blog bericht)  is het de beurt voor de Lollypop Candy. Deze vond ik zo leuk dat ik er maar gelijk drie maakte. Ja ik voel de bui al aan komen. Ma ik vind ze ook zo leuk haak je ze ook voor mij? Hoewel deze zo makkelijk te maken zijn dat ze het eigenlijk zelf moeten kunnen. Nu dus ook nog twee  Strawberry Candy's maken. Al met al ziet het er al leuk uit en het is een leuk karweitje voor bi j de tv. Ik kijk weer uit naar dinsdag want dan komt het volgende patroontje er aan.
groetjes Bets.

dinsdag 24 september 2013

snoepjes haken

 
Atelier Valerie is begonnen met snoepjes haken en ze vroeg wie doet ermee. Nou dat lijkt me wel leuk dus ik heb me aangemeld en dit is de eerste. Hij is best goed gelukt al zeg ik het zelf .
Ik hou het bij dit korte berichtje vandaag.
Groetjes Bets.

maandag 23 september 2013

setje twee / restjes wol / vervolg over mezelf

Zo het tweede setje is ook af. Nu met paarse details. Ja sint had niet de roze meer voorradig en wil heel graag gebruik maken van de dingen die sint in huis heeft.
 
 



Pop moet ook een broek en trui.
Nog wat restjes wol gebruikt en dit is het geworden. Jammer dat de kleuren van de broek niet over komen op de foto. Misschien maak ik nog wel een andere broek erbij deze is niet helemaal geworden wat ik dacht. Hoewel hij lekker herfstachtig is met al die bladeren .

 
 
En dan nog even over mezelf . Ik krijg veel vragen hoe het met me gaat. Nou de R is in de maand dus ik doe weer mee . Ja ik weet ik heb een hele lage weerstand dit komt door mijn reuma medicijnen en die moet ik nu eenmaal slikken anders kan ik bijna niets en heb ik een vreselijke pijn. Nu ben weer verkouden en omdat ik nu 2 oktober mag gaan bestralen kan ik dat er nu net niet bij hebben .Dus morgenochtend maar weer langs de huisarts. Hopelijk heeft hij een wondermiddel .
verder kan ik het allemaal aardig een plekje geven en kunnen we er goed over praten ook met de fam.
 
Ik wens jullie allemaal een fijne week toe.
Groetjes Bets.
 

woensdag 18 september 2013

Baby born jasje



Onze kleindochter Rosalie hebben we met haar verjaardag (2) een baby born gegeven. Ook onze andere kleindochter Britt is over een paar weken jarig (wordt  ook 2 ) en krijgt een baby born.

Ja jullie snappen het al Oma druk aan de kleding maken voor die poppen. Ik kocht bij de Zeeman een paar bolletjes fluffy wol en maakte er een jasje en een paar schoentjes van. Nu nog zo'n setje maken. Ja oma is Sinterklaas al aan het helpen. Want voor je het weet is het weer zo ver. En Oma die vind het helemaal niet erg om zo de sint te helpen want zeg nou zelf dit is toch geweldig om te doen?

Groetjes Bets.

zondag 15 september 2013

Kaarten en cadeautje

 
 
Heerlijk achter de borduurmachine gezeten en dit is het resultaat.
Links boven een kaart met een geborduurde roos. Rechts boven een kaart met twee geborduurde olifantjes. Links onder  geborduurde hondjes en deze heb ik een applicatie van gemaakt zodat hij hoger op de kaart komt.
En rechts onder een kaart die nog niet klaar was. Bij alle kaarten gebruikte ik de plakcharmeuse onder de kaart als versteviging. En verder gebruikte ik op elke kaart wat frutsels om ze af te maken.

Toch eerst nog even deze kaart afgemaakt .
 
Maar ik was zo dom om de vlinders aan de bovenkant van de kaart uit te laten komen en nu past hij niet meer in een enveloppe. Dus moest die ook gemaakt worden . Ik kreeg pas een leuke enveloppe zelfgemaakt  dus ik heb het idee even gestolen . Sorry Alice.


Ook maakte ik een lief klein doosje .Dit om een vrijdag een lief bruidspaar te feliciteren . En ja er stond een cadeau tip een enveloppe maar ik vond dit iets leuker.


Het geld gaat er nog in en dan ziet het er zo uit.

Volgens mij komt dat wel goed vrijdag.

Fijne week allemaal.
Groetjes Bets.

maandag 9 september 2013

haaknaald

In mijn vorig bericht zei ik dat ik op de haaknaald terug zou komen. Nou dat doe ik dan ook. Ik moet zeggen dat de haaknaald en ik niet zulke goede vriendinnen waren maar ik ga er steeds meer van begrijpen en waarschijnlijk vind ik het daardoor ook leuker worden.
  

Ik vond op you tube dit filmpje
 
 
En ik moet zeggen dat ik het niet gelijk doorhad hoe het werkte maar door nogmaals en nogmaals te kijken naar het filmpje kwam er dit tevoorschijn.
 
 
Ja en dan wil ik altijd iets van mijn proeflapjes maken want anders blijven ze maar in de kast liggen. Dus een klein tasje voor vele doeleinden beschikbaar zullen we maar zeggen. De binnenkant voerde ik met dezelfde kleur blauw vilt als de rits en ik moet zeggen best een leuk tasje geworden. Ja de haaknaald en ik worden zo vast nog vriendinnen. 

 
Nu dit projectje af is gaan we maar eens nadenken wat het volgende zal gaan worden.   
Wordt vast vervolgd.
Groetjes Bets.


donderdag 5 september 2013

2 jaar


 


Onze kleindochter word zaterdag 2 jaar. Ja we zochten natuurlijk een passend cadeau. In overleg met haar moeder (onze dochter) kochten we een baby born pop. Leuk ingepakt met het thema van haar verjaardag. En ja die pop moest natuurlijk ook een jas.
Want ze zal vast wel eens met de poppenwagen bij Opa en Oma op visite komen. Gelukkig kon Oma op internet een patroontje vinden en zocht ze haar breipennen op. Bij van de Wouden kocht ze de wol in deze kleuren .

 
De haaknaald die erbij ligt daar kom ik een volgende keer op terug.

Met het breipatroon maakte ik dit jasje .

 
Een paar houtje touwtje knopen erbij en wat zakjes erop maakte het compleet. En oma was best trots op her resultaat. Ook heeft ze het met liefde gemaakt. Daarom pakte ze het ook nog even leuk in om het geheel bij elkaar te laten komen.
 

 
Zo wij kunnen zaterdag op visite. Hopelijk blijft het zulk mooi weer.
Fijn weekend Allemaal.
Groetjes Bets.
 

zondag 1 september 2013

Cadeautjes.

 
Leuk cadeautje maar ja ik vond het niet persoonlijk genoeg. Daarom had ik er een klein dienblad onder gezet en een prachtig stuk harten zeep erbij gelegen .Een labeltje eraan en klaar was mijn cadeau.

Maar ik moest nog een kleinigheidje hebben en ik maakte dit .

 
Ik pakte een reepchocolade in en deed daar boven op een bloknootje. Altijd lekker en leuk om te krijgen want we worden allemaal ouder en soms laat het geheugen je wel eens in de steek dan is zo'n bloknootje altijd handig. Nog wat knip en versierwerk en dan is dit het resultaat. Fijne zondag nog allemaal.

Groetjes Bets.