woensdag 19 maart 2014

Cursus bij Druma en Scharen opbergmap

 
Afgelopen vrijdag heb ik samen met Alice de cursus bij Druma gevolgd voor de cameo silhouette . Heel leerzaam en erg gezellig. Na het ontvangst gingen we  een andere zaal in en  kregen we uitleg van de software. Veel hadden Alice en ik al uitgevogeld maar er waren ook wel dingen die toch weer nieuw waren. Marjan deed enorm haar best om alles duidelijk uit te leggen. Daarna kregen we een rondleiding door het bedrijf. Ook dat vond ik dat leuk en leerzaam. Inmiddels hadden ze in de zaal een lunch klaargezet en daar konden we heerlijk van genieten. In de middag gingen we glasetsen Ja ook dat kan met de cameo. Dit is zo leuk om te doen. Ik zie ons met de kerst al aan het kerstdiner met allemaal een eigen glas hihihihihi. Daarna mochten we nog even met flock aan de gang . Je mocht een tas uitkiezen uit een aantal kleuren. Ik ging voor zwart. Ja ook super leuk om te maken en nog leuker om daarna de pers uit te proberen. Ik moet zeggen dat ik het wel erg makkelijk vond maar ook zwaar gaan en met mijn reuma twijfel ik nu of ik hem wel moet aanschaffen. Nou ja komt tijd komt raad. Dit was hij geworden .Thuis heb ik nog wat strassteentjes erop gemaakt.

 
Verder maakte ik deze af . Een leuke scharenopbergmap. Deze scharen had Joke voor mij omgezet van een hand naar een machine borduurpatroon . Ook deze is goed voor de beurs.
 

 
En zo gaan de dagen super hard. Vandaag krijg ik mensen te eten dus mag ik een super menu maken vanavond. Straks maar eens kijken wat we gaan eten . Boodschappen doen en wat voor bereiden.. Gezellige mensen. Ik heb er zin in.  
Fijne week nog allemaal.
 


maandag 10 maart 2014

Scharen / Pinnen en Kralentakjes.


 
Het weekend de scharen uit geborduurd en ook deze zijn goed en kunnen zo mee naar de beurs. Nog wel even wat leuks ervan maken . Heb al iets in mijn hoofd maar even kijken of dat wil gaan lukken.
 
 
 
Tja en het was zulk mooi weer vanmiddag dat ik het niet kon laten om lekker in de tuin te gaan zitten.
En dan moet ik wel wat te doen hebben. Nou had ik vorige zomer wat takjes van kraaltjes gemaakt en wat pinnen. Nou daar was ik bijna doorheen dus met al die doosjes en kaarten maken komen deze wel weer eens van pas.





Zo hadden we een leuk werkje in de tuin en kon ik heerlijk van het uitzonderlijke mooie weer genieten. Nu nog even verzinnen wat we morgen gaan doen want dan geven ze weer prachtig weer op en ik wil er volop van genieten. Lekker wat weerstand opdoen dat kunnen we wel gebruiken want voor je het weet regent het weer.

dinsdag 4 maart 2014

De beurs zit er aan te komen.

En dan is het morgen al weer een week geleden dat ik mijn laatste berichtje schreef . Dus hoog tijd voor een nieuw blog berichtje .

Allereerst wil ik jullie laten weten dat ik deze week twee keer in het ziekenhuis geweest ben. Eerst controle voor de borstkanker en alles goed. Pfft weer een opluchting. In mei terug komen. Vandaag voor de schouderoperatie van twee weken geleden  en de hechtingen mochten eruit. Ook dit ziet er goed uit . In juli terug komen. Alleen jammer dat de pijn in mijn arm nog niet weg is kan nog wel een half jaar duren volgens de arts. Nou ja moed houden maar is de enige remedie.

Ja en dan heb ik toch nog wel wat gedaan hoewel de zin nog wel een beetje komen moet. Maar de beurs zit er aan te komen dus ik moet nu echt wel aan de slag. Ik maakte van de naaimachine een naalden boekje. Jammer dat ik niet genoeg stof aan de zijkanten over gelaten had maar het kon net. Een oud kantje paste hier wel bij. Dus het patroontje van de naaimachine is te koop op de beurs.
 

 
 
Van de voetjes wilde ik een sokkenzak maken maar die werd veel en veel te groot . Dus maakte ik er een luier opberg mandje van. Ook het patroon van de voetjes is op de beurs te koop.
 
 
 
 
 
Ja en dan is mijn favoriet toch elk jaar weer om met papier te borduren. Elk jaar zijn er weer vragen over en kijken mensen met plezier hoe ik daar mee bezig ben. Ik heb dan ook weer besloten om dit jaar weer het papier te demonsteren. Ja als er toch steeds vragen blijven komen waarom niet toch?
Dus ik ga vast wat vooruit maken om te laten zien. Allereerst een verjaardagskaart. Is het geen schatje wie wil die nu niet ontvangen?
 
 
 
Ook lavendel zakjes vind ik geweldig om te maken omdat ik ze heerlijk vind ruiken. Eerst even stempelen en dan borduren . Ik maak ze zo dat ik de gekochte lavendel zakjes er zo in kan plaatsen. Moet nog even een strikje in de bovenkant maar ik had niet de goede kleur op voorraad. Hoe kan dat nou? Op de foto is het ook veel blauwer dan in werkelijkheid .
 
 
Ja en dan kan ik de cameo maar moeilijk aan de kant schuiven net als de borduurmachine . Help ik wil nog meer hobby tijd hahahahaha. Dit keer maakte ik een bedankt doosje en deed er een lekker stuk zeep in.
 
 
Zo best nog wel productief geweest al zeg ik het zelf. Fijne week nog allemaal.