vrijdag 27 juni 2014

De nieuwe machine.

De nieuwe machine is binnen en ik ben hem aan het testen. Als eerste een vlinder.

 
Daarna een dek servet met een zundt patroontje.


En toen een zundt patroontje uit de machine met mijn initialen . Dit is mijn werk in uitvoering word vervolgd.

 
Ben nog niet helemaal tevreden over de onder draad maar dat komt  vast goed.
Ik hou het kort want ik ga nog even verder.
 
 

dinsdag 24 juni 2014

Blij Blij Blij

Afgelopen dinsdag dacht ik weer een knobbeltje in mijn borst te voelen. Woensdag was het weg Maar donderdag overduidelijk aanwezig. Is dat weer schrikken . Na een klein dagje ziekenhuis vrijdag konden ze me al vetellen dat het naar alle waarschijnlijkheid niet kwaadaardig was. Maar toch even naar de patholoog  anatoom voor de zekerheid. Maandag terug komen nog een echo voor de zekerheid en toen de uitslag . Zo spannend ik had het niet meer.
Gelukkig is het niet kwaadaardig maar het moet er wel uit werd er gezegd. Pfft ik moest toch even een traantje laten (en ik niet alleen) Ik heb een atheroomcyste en dat komt vaker voor na de bestralingen.  Dit moet er wel uit want dat kan anders problemen gaan geven. Het is nu een mooi klein rond bultje maar kan goed uitgroeien en daar zitten we niet op te wachten. Ook kan ik er erg veel pijn aan krijgen dus 4 juli ga ik weer onder het mes om het er uit te halen. Maar dat geeft niet ik was zo blij met deze uitslag het had ook zomaar heel anders kunnen zijn.

Vandaag heb ik weer een super dag want ik mocht een nieuwe machine uitzoeken. Hij is besteld en ik hoop dat hij er snel is.
Ik kan niet wachten. En deze is het geworden.

 
 
Hopelijk ga ik er net zoveel plezier aan beleven als mijn vorige. Die ik overigens wel hou . Is een goede machine en ik heb er veel voetjes bij dus ik ga er lekker op naaien. En als ik veel borduurwerk heb kan ik zelfs met twee borduren wat een luxe. Zo blij de week is net begonnen maar kan niet beter worden.
 

zaterdag 21 juni 2014

Plaid

Nog helemaal in de ban van het RM patroontje heb ik ook nog een plaid gemaakt . Ik kocht een plaid en haakte er een randje omheen met heel dun garen en borduurde ik ook het logo RM weer op. Ik vind het een super leuk patroontje en ben er erg blij mee. Het begon allemaal zo .

 
Deze bol had ik nog uit de tijd van de breimachine. Nou had ik alle klossen weg gedaan maar van twee kon ik geen afstand doen waaronder deze katoen. Ik dacht als ik daar nu eerst eens bolletjes van draai . Zo gezegd zo gedaan .
 
 
Ja en hoeveel heb je er dan nodig nou ja zorgen dat we genoeg hebben Klos was tenslotte groot genoeg om nog veel meer mee te maken.
 
 
 
Omdat de draad heel erg dun was ben ik met drie draden gaan haken.
 
 
Eerst de oude rand uithalen dan een gaatje maken met de stopnaald want de haaknaald wilde er niet doorheen. (Te dik) Toen eerst een rand opzetten .
 

Jeetje ik had er zere vingers van maar vond het wel wat worden .Daarna zelf een randje verzonnen en toen wilde ik toch het logo van RM erop maken . Dus ook borduren Helaas was de draad net weer te dik om deze voor de borduurmachine te gebruiken dus garen erbij gezocht en borduren maar.

 
Omdat het niet zo'n groot borduurwerkje was heb ik stik en trek (scheurvlies)  in de ring gedaan ,tijdelijke plak ,plaid en water oplosbaar vlies erboven op . Het ging prima.
En dan is dit het resultaat . Een super mooie plaid die nu ligt te pronken op de bank naast de kussens die ik eerder gemaakt had (zie in een van mijn vorigen blogberichten)
 
 
Ben er heel blij mee. Zo dat was project plaid ben benieuwd wat jullie er van vinden.
 
 
 

woensdag 11 juni 2014

Plony/Tuin /Club /Meel

Deze maakte ik voor mijn lieve vriendin Plony voor haar verjaardag.
Ze houd heel erg van vintage en volgens mij is dat dit wel.  Het viel in ieder geval goed in de smaak.
 
Met dit cadeau doe ik ook mee  bij We Love Vintage Challengeblog .Alles mag dus wie weet?????? 
 
 
 
Het is de afgelopen dagen heerlijk weer geweest en ik moet zeggen heb dan ook wel erg veel zin om van alles beet te pakken. Ben ook een beetje met van alles bezig. Om te beginnen de tuin daar ben ik druk mee even een idee hoe onze tuin er nu uit ziet Heel gezellig met al die bloeiende bloemen. Even wat foto's uit de tuin.
  
 
 

 
 
 
 
 
Ik moet de mosjes nog even uit de tegels halen op sommige plekken maar verder zijn we aardig op weg. Vandaag hebben we de schutting schoongemaakt. Daar hadden de achterburen een klimop tegen aan staan en die was helemaal dood. Maar ja die stond er al jaren je snapt dat er hele dikke takken die helemaal verweven waren met de schutting Tja die gingen er niet makkelijk van af . Nu is hij helemaal schoon en kunnen we hem verven. De tegels boenen en dan kan het tuinsetje weer op zijn plaats.
 
De borduur machine heeft een beetje kuren ik kan haast geen patronen op de machine krijgen . Dus daar moet ik even achter aan. Twijfel voor een andere maar eerst even goed oriënteren wat ik wil .
Afgelopen vrijdag hadden we weer club en heb ik deze pannenlappen gemaakt .
Ben met nog een stel bezig die super worden maar moet nog even tijd krijgen om die af te maken.
 
 
Ook maakte ik deze handdoeken en theedoeken .
 
 
De laatste is een gastendoekje voor het toilet .Hier is de tak van de tulp een lusje . Ik vind het een leuk effect geven.
 
Verder geniet ik van het mooie weer en ben ik in de tuin met nog meer projecten bezig maar daar de volgende keer over. Word vervolgd.
 
In mijn vorige blogbericht had ik het over de meel van de molen vandaag hebben we er pannenkoeken van gegeten in de tuin.  Ze waren heerlijk. Veel lekkerder dan het meel uit de supermarkt. Wij weten waar we nu het meel voortaan halen.
 
 
Zo was het weer een aardig blogberichtje geworden. Geniet allemaal nog van de zon want het weekend word het weer minder begreep ik .