donderdag 31 juli 2014

update

Even een update van de enkel.
Jammer het gaat niet echt vooruit. Nog steeds erg dik en kan er niet op staan. Ook heeft de huisarts er voor gezorgd dat er op persoonlijke verzorging elke morgen iemand komt van de zorg. Ik kreeg nl. doorleg/zit plekken.

Helaas heeft mijn man na drie jaar ook weer een zeer zware epileptische aanval gekregen .De tonisch clonische en ook opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig is hij inmiddels ook weer thuis maar heeft nog erg veel last van hoofdpijn.

Heerlijk dat we zoveel lieve fam. en vrienden hebben die ons zo bijstaan. Hopelijk gaat het ook voor hen niet al te lang duren.
Dit maakte ze voor mij zodat ik even een luchtje kan gaan scheppen. Superrrrrrrrrrrrrrrr


Ben er super blij mee.
 
 
 

zaterdag 26 juli 2014

Weer thuis


Ik wil jullie mededelen dat ik gisteren weer thuis gekomen ben uit het ziekenhuis. Het had heel wat voeten in aarde want er moest een bed een rol en po stoel georganiseerd worden.

Ik kan nog steeds niet op de enkel staan en hij is nog steeds behoorlijk ontstoken. Het is volgens de arts zeker weten de reuma. Dit moet echt niet teveel gaan gebeuren want ik kan echt niets met dat been. Met het gevolg dat ik thuis niet verder dan de huiskamer kan vanwege de drempels en draai die ik moet hebben om me te verplaatsen. Het staat nu ook wel erg vol in de kamer maar goed we zijn weer thuis en blijven goed koelen .Verder medicijnen innemen en hopen dat het snel beterder word.

Jullie allemaal een hele fijne vakantie.

 

donderdag 24 juli 2014

Ziekenhuis

 
En daar lig je dan in het ziekenhuis. Ik kwam zaterdagochtend op met een hele dikke enkel die zeer pijnlijk en gezwollen was. Heel de dag gekoeld maar wilde niet overgaan en werd alleen maar erger. Dus naar de hap. Tenminste die kwam naar mij want ik kon mijn stoel niet meer uit. Nou ja een prednison spuit er in en moest om tien uur beter gaan anders moest ik weer bellen. Nou het ging dus niet beter maar slechter en ik moest naar het ziekenhuis met de ambulance want ik kon en mocht er niet op staan en inmiddels was ook mijn been tot mijn kniehoogte dik geworden. Op de EHBO aangekomen dachten ze eerst aan een bacterie ,toen de reuma toen twijfel dus opnemen was het bericht. Ben om 4 uur in de nacht naar zaal gebracht en kreeg daar prednison een morfine spuit tegen de pijn en antibiotica via infuus. De volgende dag is er vocht uit de enkel gehaald en op kweek gezet. Nou kreeg ik gisteren de uitslag en die was geen bacterie dus toch van de reuma. Het is echt een fikse ontsteking. Nu zijn we een paar dagen verder en ik moet zeggen de pijn is iets minder en de zwelling begint af te nemen. Wordt helemaal lek gespoten met medicijnen maar verder heel goed verzorgd.
De warmte is goed te doen in het ziekenhuis door de airco.
Zo zijn jullie weer even op de hoogte en hoop ik dat ik snel weer achter mijn machine kan.

vrijdag 11 juli 2014

Veters strikken / Mooie dame / vorig bericht / Trapunto sprei 1

Ik zag deze schoenen regelmatig op internet voorbij komen en dacht dat ik dat wel leuk vond voor onze kleindochters van twee en een half. Ik maakte er geen kussen van maar een plankje met wat fiberfill er om heen om het wat zachter te maken. Mooi om veters te leren strikken toch? Ik heb er twee gemaakt .Alleen niet over nagedacht te lichte stof voor achtergrond gebruikt maar goed dan wassen we maar wat extra. De wasmachine is er weer goed voor. Wel plankje eruit halen natuurlijk.



Van deze mooie dame maakte ik een schoenenzak . Zo makkelijk voor in de koffer. Alleen gaan we waarschijnlijk dit jaar niet op vakantie. Misschien nog een weekend weg maar dat zal het voor ons waarschijnlijk zijn i.v.m. mijn  schoonmoeder. We zien wel wij kunnen toch gaan wanneer we willen. Maar goed dat ik me kan uitleven op mijn nieuwe machine. Maar de schoenenzak borduurde ik best lang over  53.945 Steken , 62 kleurwisselingen en  94 min. Dit is de echte borduur tijd en niet de tijd meegerekend met het omwisselen van de kleuren. Eigenlijk is het zonde om als schoenenzak te gebruiken.



Ook van de kooikarper (zie vorig bericht) wil ik nog een schoenenzak van maken maar dan voor mijn man. Want zoveel paar schoenen mogen nooit mee in de koffer hihihihihi. Ook voor jullie vast een wel bekend iets. Mannen denken daar toch heel anders over.

Dan ben ik begonnen aan een sprei voor op bed . Maar ik twijfel . Zou ik helemaal wit doen of toch de taupe kleur? Ik heb wel die kleur vloerbedekking wat denken jullie?



Ik moet er nog even over nadenken. Op de foto komt het misschien niet zo goed over maar het is een trapunto techniek samen met meanderen. Het staat dus iets bol bij de bloem. Dus word vervolgd.

Fijn weekend allemaal .

woensdag 2 juli 2014

Machine uit proberen/ over mezelf

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten. Dit had ik al even niet gedaan sorry dames.
Ook verbaas ik me er over dat ik toch een aantal lieve mensen heb de regelmatig reageren. Ik geniet daar enorm van. Maar ik betrap mezelf erop dat ik dit ook veel te weinig terug doe. Dus ook voor jullie sorry.

Jullie denken allemaal dat ik nu de hele dag achter mijn nieuwe machine zit. Maar dat valt helaas in de praktijk even tegen.

Ik ben heel druk met ziekenhuizen deze week. Mijn schoonmoeder heeft weer in het ziekenhuis gelegen en is vandaag weer naar het verzorgingstehuis gebracht. Nu even alles helen en dan weer opereren. En ik moet zelf weer naar het ziekenhuis morgen voor de uitslag van mijn schouder operatie (die niet geholpen heeft) en vrijdag weer voor mijn borst. Gelukkig nu niet kwaadaardig maar wel een bultje wat er uit moet. Ik was wel weer erg geschrokken vorige week. Maar ik heb alle onderzoeken weer gehad en alles ziet er goed uit op dat bultje na wat ik ontdekt had .
Dat is een atheroomcyste en niet kwaadaardig. Maar dit kan groot worden en omdat het nu nog klein is makkelijk er uit te halen. Dit mag ik vrijdagmiddag gaan doen. Verder zag alles er goed uit. Dat was wel een geruststelling.

Dan is er ook nog een Neef overleden die we vrijdag gaan begraven. Helaas kan ik alleen even condoleren want anders kom ik te laat in het ziekenhuis. Maar fijn dat ik er toch nog even naar toe kan gaan.


Ik heb toch nog tijd gemaakt om deze af te maken. 
Het is een luxe toilettas geworden met mijn initialen erin.
En twee zakken 1 met rits en 1 zonder rits. Plus extra versteviging onder in .
Het idee van de initialen  pikte ik van Marjolijn vind ze vast niet erg. Tenslotte biecht ik het eerlijk op. Ooit heb ik het bij haar gezien.


 
Dan nog een klein zakje voor een cadeautje. Ik hoop dat de jarige er blij mee zal zijn.


 
 
En dan deze dit was een uit probeersel . Ik heb hier steeds de onder draad aan gepast en geloof dat ik het nu aardig voor elkaar heb.  alleen moet ik nu nog even gaan verzinnen wat ik hier van ga maken.
Ideeën zijn welkom.
 
 
 
 
Ja en zo heb ik toch nog wel wat kunnen doen. Hoewel ik heel graag meer tijd zou willen om mijn machine echt optimaal uit te kunnen proberen maar komt tijd komt raad. En geloof me het komt goed.
Ik wens jullie allemaal nog een fijne week aan het weer zal het niet liggen .