vrijdag 27 januari 2012

Japans vlechtwerk 2

En toen was het alweer tijd om naar cursus te gaan. We hadden de opdracht om thuis van elk stofje (6 stuks) bandjes te maken en er naadband op te strijken. Nou dat was nog een heel werk hoorde ik ook mijn cursusgenoten zeggen. Dus dat doe je niet zo maar even. We kregen allemaal een plankje te leen waar we het gevlochten werk op kunnen spelden. Met een mal van papier zijn we aan de slag gegaan en het eerste blok was dan ook al snel gemaakt . Tijdens de koffie even besproken dat dit toch wel heel makkelijk was. Nou ja om het mooi gelijk te krijgen viel toch ook weer tegen. Het lijkt zo gemakkelijk. Van het tweede blok hebben we vast een begin gemaakt nou ik kan jullie wel vertellen dat dit al een heel ander verhaal was.
pfft best wel moeilijk maar je moet het ook zien geloof ik. En aangezien ik het eerst niet zag je snapt daar ging even wat tijd over heen. Gelukkig was ik niet de enigste.Je ziet al mooie blokjes verschijnen. Ben benieuwd hoe het worden gaat. Over 14 dagen gaan we weer verder. Nu eerst weer bandjes maken voor de volgende keer. In ieder geval was deze les reuze gezellig en kijk ik al uit naar de volgende les.
gr bets.

4 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend mooi Bets..............je kan er wat van!
  marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bets, lijkt me inderdaad wel een heel werkje om al de bandjes te maken. Maar het resultaat tot nu toe is er wel naar, erg leuk om te zien. Gelukkig heb je wat tijd tussendoor om het huiswerk af te krijgen.
  Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het word prachtig ...en ik weet wat een klus het is ,ik heb het ooit gedaan met satijnlint dat scheelt wel bandjes maken maar met stofreepjes is mooier omdat je dan meer kleuren kunt gebruiken ,maar het is een precies werkje
  Veel succes voor het volgende blokje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He nieuwe blogger, je hebt nu al een award te pakken! de Liebster award.
  http://emmaput.blogspot.com

  groetjes Emma

  BeantwoordenVerwijderen