vrijdag 11 juli 2014

Veters strikken / Mooie dame / vorig bericht / Trapunto sprei 1

Ik zag deze schoenen regelmatig op internet voorbij komen en dacht dat ik dat wel leuk vond voor onze kleindochters van twee en een half. Ik maakte er geen kussen van maar een plankje met wat fiberfill er om heen om het wat zachter te maken. Mooi om veters te leren strikken toch? Ik heb er twee gemaakt .Alleen niet over nagedacht te lichte stof voor achtergrond gebruikt maar goed dan wassen we maar wat extra. De wasmachine is er weer goed voor. Wel plankje eruit halen natuurlijk.Van deze mooie dame maakte ik een schoenenzak . Zo makkelijk voor in de koffer. Alleen gaan we waarschijnlijk dit jaar niet op vakantie. Misschien nog een weekend weg maar dat zal het voor ons waarschijnlijk zijn i.v.m. mijn  schoonmoeder. We zien wel wij kunnen toch gaan wanneer we willen. Maar goed dat ik me kan uitleven op mijn nieuwe machine. Maar de schoenenzak borduurde ik best lang over  53.945 Steken , 62 kleurwisselingen en  94 min. Dit is de echte borduur tijd en niet de tijd meegerekend met het omwisselen van de kleuren. Eigenlijk is het zonde om als schoenenzak te gebruiken.Ook van de kooikarper (zie vorig bericht) wil ik nog een schoenenzak van maken maar dan voor mijn man. Want zoveel paar schoenen mogen nooit mee in de koffer hihihihihi. Ook voor jullie vast een wel bekend iets. Mannen denken daar toch heel anders over.

Dan ben ik begonnen aan een sprei voor op bed . Maar ik twijfel . Zou ik helemaal wit doen of toch de taupe kleur? Ik heb wel die kleur vloerbedekking wat denken jullie?Ik moet er nog even over nadenken. Op de foto komt het misschien niet zo goed over maar het is een trapunto techniek samen met meanderen. Het staat dus iets bol bij de bloem. Dus word vervolgd.

Fijn weekend allemaal .

2 opmerkingen:

  1. Tjee Bets, wat maak jij veel...jij kunt geen tijd hebben om te reageren :) tja, dat probleem heb ik af en toe ook, met 3 blogs kan ik niet alles altijd bijhouden...ik heb net ook even je vorige postje gelezen, en jij moet idd wel geschrokken zijn denk ik, gelukkig is alles goed, het ding is er al uit neem ik aan...en ik vind die 'strikschoentjes' hierboven fantastisch, dat moet ik onthouden, voor onze kleinzoon straks, al is een jongen wel anders denk ik, die zal wel denken...zelf stikken...mooi niet...moet oma maar doen...nu is hij nog geen jaar, maar heeft al van die kuren dat ik denk...mmmmm je maakt echt mooie dingen, die bloem is heel gaaf, ik zou het in wit houden...maar dat is persoonlijk, ik houd wel van wit...en misschien leg je ooit nog eens andere vloerbedekking, of ga je verhuizen, je weet nooit, dan past wit altijd..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handig idee om zo de kinderen te leren stikken.

    Met 62 kleurenwisselingen in een borduurpatroon moet je wel veel geduld hebben maar het is patroontjes is het wel waard geweest Bets.

    Als je de accenten op de sprei neutraal houdt dan kun je de sprei ook nog blijven gebruiken als je de kleuren van de kamer gaat veranderen. Aan de andere kant vermoed ik dat jij dan toch ook een nieuwe sprei wil maken :-).

    BeantwoordenVerwijderen