dinsdag 7 mei 2013

Van alles.

Zo na een weekje is ons huis weer een beetje ons huis geworden. Er moeten nog een stuk of 8 dozen leeg gemaakt worden en alles is bijna weer stofvrij. Morgen even een paar gezellige bloemetjes kopen en dan kunnen we weer met een gerust hart visite ontvangen. Wel moet er door het hele huis nog geverfd en behangen worden maar we hebben besloten om kamer voor kamer beet te pakken.
Ik was bang dat ik er anders geen doorzicht meer in kreeg.

Ook heb ik een afwasmachine gekregen en wat een luxe is dat.Vandaag de keukenkastjes schoongemaakt en al het serviesgoed de afwasmachine in. Zo is het een fluitje van een cent om je keukenkastjes schoon te maken. Alleen moest ik wel een kastje missen en alle spullen daaruit een plekje geven maar ook dat is gelukt.

Had zelfs nog tijd genoeg om het terras onkruid vrij te maken. En daar was het heerlijk weer voor. Onze kleindochter wilde ook wel mee helpen maar ja met anderhalf jaar is de bezem wel erg groot. Oma heeft de stoffer maar gegeven en een verf stokje voor het onkruid in plaats van een mesje. Heerlijk als ze dat nog van je aan nemen.
 
Zo hadden we weer een heerlijke drukke dag met voldoening van de werkjes die gedaan zijn.
Morgen nog wat boodschappen doen. En dan is het al weer Hemelvaartsdag.Ik weet wel wat het betekend maar dacht Ik zoekt op internet op wat hemelvaart nu echt betekend en vond dit:

Hemelvaart is een Christelijk feest

Op Hemelvaartsdag herdenkt men dat het lichaam van Jezus Christus is opgevaren naar God in de hemel. Hemelvaart is 40 dagen na Pasen, 10 dagen hierna is het Pinksteren. Omdat de datum van Pasen niet ieder jaar hetzelfde is, is ook Hemelvaart niet altijd op dezelfde datum (het is wel altijd op een donderdag). In een ver verleden ging men op Hemelvaartsdag om 3 uur in de ochtend wandelen, dansen en zingen, met blote voeten door het gras. Dit wordt ook wel dauwtrappen genoemd (sommige streken gebruiken de term hemelvaren).
 
Hier in het dorp is er met hemelvaart altijd een wielerronde en een kermis. Dat is al jaren zo. En op het dorp zijn alle eet tentjes en kroegen open. Ook is er altijd een artiest die buiten op het balkon van het oude raadhuis komt zingen. Bijna heel het dorp loopt dan uit om dat te bekijken en te beluisteren. En zo zie je elkaar in een heel ontspannen sfeer. Mijn echtgenote en ik gaan altijd met vrienden van ons (13 Personen) naar het dorp.  Laat in de middag en om een uurtje of zeven gaan we weer naar huis.
Dan eten we een broodje frikandel en kroket . Dit is standaard en reuze gezellig. Daarna drinken we nog wat en gaan we laat is de avond allemaal richting huis. Deze keer eten we hier dus wij hoeven niet ver om naar bed te gaan hihihihihihihi 
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Hemelvaartsdag met niet al te koud weer.En toch nog een zonnetje.
 
Groetjes Bets.

1 opmerking:

  1. Heerlijk is dat weer als alles weer schoon en fris op z'n plaats staat
    En wat hebben we her weer getroffen met Hemelvaart met het weer het was vandaag een stuk minder
    Geniet van je mooie en nette huis en tuin !

    BeantwoordenVerwijderen