donderdag 23 augustus 2012

Dribbel/vorig weekend

Had ik in het vorige blog bericht niet veel te vertellen nu is dat wel anders.
Mijn man en ik zijn de laatste weken erg druk geweest met ons hondje Dribbel.Hij was niet in orde en we hebben met de dierenarts besloten dat we drie weken terug een prednisolion kuur samen met xeden gingen toedienen. We hadden het idee dat hij iets opknapte maar helaas het ging toch weer niet goed met hem toen de kuur afliep. Hij had koorts en heel veel jeuk. Ook werd zijn buik dikker heeft hij vraatzucht (was altijd al een bedelaar maar nu) drinkt veel, hijgt veel en slaapt veel maar het ergste is dat hij zo'n jeuk heeft. Dus ja toch weer terug naar de dierenarts en bloed afnemen. Nou dat was schrikken . Ze hebben het syndroom van cushing gevonden .Kreeg gelijk formulieren mee om te lezen wat het inhield. En ik heb dit op internet erover gevonden en we zijn er erg van geschrokken. Verder zijn we de afgelopen week bezig geweest om urine op te vangen maar dat laat ze absoluut niet toe wat we ook doen. Manlief heeft gisteren van half 7 tot kwart over 11 met hem in de badkamer gezeten om het op te vangen maar hij deed niets toen naar buiten en zodra wij met iets aankomen om het op te vangen stopt ze gewoon met plassen. Dus goede raad is duur weer naar de dierenarts en die wist er ook geen raad op. Inmiddels Dribbel overstuur en wij er bijna bij. Nu hebben we besloten om het even 14 dagen aan te zien dan is onze eigen dierenarts weer terug van vakantie en dan gaan we even om de tafel. Wel hebben manlief en ik besloten dat we na al die verhalen die we nu van honden bezitters horen hem niet gaan opereren. De meeste honden zijn na een jaar ook overleden en hebben een jaar lang een rot leven gehad met operatie ,medicijnen en bloedafnemen. Kijk we willen hem niet kwijt maar dan gaan wij hem liever een paar maanden verwennen zodat ze nog een leuk leven heeft dan een jaar langer leven en niet zo'n leuk leven met steeds maar stress om naar de dierenarts te gaan. Gisteren liet ze van de stress alles lopen bij de dierenarts zo bang was ze. Zo zielig om te zien. Dus word vervolgd.


Morgen begint er al weer een nieuw weekend. En gelukkig niet zo warm als vorige week. Toen moesten we voor de zon een tent plaatsen van 6 bij 3 meter.
We hebben 46 mensen op bezoek gehad over de hele dag  (vanwege de verjaardagen) en dat met die warmte. pfft we waren s nachts afgedraaid. De andere ochtend om 8 uur weer op om de tent af te breken voordat het weer ruim 30 graden werd.
In de middag waren we uitgeput en zijn we bij onze dochter en schoonzoon in het grote bad gaan zitten om bij te komen. Dit weekend ga ik naar de beurs voor de hobby. Ben benieuwd waar ik mee thuis ga komen. Dat krijgt ook vast een vervolg.

Iedereen een fijn weekend.
gr Bets

4 opmerkingen:

 1. Wat vervelend voor Dribbel en voor jullie dat hij ziek is. Heel veel sterkte.

  Fijn dat het dit weekend niet zo warm is. Mooi weer om naar een beurs te gaan. We zien hier op je blog wel waar je mee thuis komt :-). Veel plezier.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bets, ondanks de zorgen over Dribbel, wens ik je wel een hele leuke dag morgen toe op de beurs, ben reuze benieuwd naar je aanwinsten..
  Hele fijne dag!! Groetjes, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is heftig, heel veel sterkte voor de komende tijd. Geniet ondanks alles toch van de beurs waar je heen gaat we zien de aanwinsten vanzelf voorbij komen.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Bets, wat sneu voor jullie, zo'n beslissing valt niet mee, maar ik kan jullie heel goed begrijpen. Voor die keuze heb ik ook al 3 keer gestaan met 3 van mjn katten.
  Verwen haar maar lekker

  BeantwoordenVerwijderen